Wil jij je haar kleuren? Lees dan eerst even dit artikel.

Iedereen heeft het wel eens gehad. Je ziet mensen op tv en je denkt: hoe zal ik eruit zien met deze haarkleur? Voordat je naar de supermarkt rent is het goed om eerst even te kijken welke keuze je allemaal hebt. Er is namelijk een breed scala aan opties en ze zij niet allemaal even goed. Laten we hier de opties kort doornemen. 

HAARKLEUREN OF TOCH VERVEN

Haarkleuren of toch verven?

Het is misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken wanneer je een andere kleur wil geven aan je haar. Ga je het kleuren met een uitwasbare kleuring of ga je toch voor een permanentere vorm? Het is vaak verstandig om eerst te gaan voor een uitwasbare kleur. Zo kun je goed kijken of je deze haarkleur bij jezelf vind passen. Daarna zou je kunnen kiezen om toch over te gaan op permanente kleuren. Uitwasbare kleuren horen gemiddeld genomen ongeveer acht wasbeurten in je haar te blijven zitten. Het nadeel is wel dat de kleur steeds minder sterk begint te worden. Bekijk hier de haarproducten van John Frieda

Semi-permanente haarkleuring

Je zou als tussenoplossing ook kunnen kiezen voor een semi-permanente haarkleuring. Deze kleuring blijft vaak 24 wasbeurten zitten en zal daarom iets minder snel uit je haar verdwijnen. Deze optie is aantrekkelijk omdat je haar minder snel vervaagt dan bij de korte haarkleuring.

Permanent haar verven

Permanente haarkleuring kun je toch echt beter door een kapper laten aanbrengen. Het blijft zoals de naam al zegt vrij lang zitten. Het is niet zo dat na het krijgen van een permanent je nooit meer een andere haarkleur kunt hebben. Je haar groeit natuurlijk en daarom zal na verloop van tijd een haargrens ontstaan met je oude haarkleur. Dit zorg ervoor dat je eens in de zoveel maanden naar de kapper met. De permanente haarkleuring is niet perse nodig als je alleen aan het experimenteren bent met je haarkleur. Het is wel handig als je bijvoorbeeld grijs haar begint te krijgen. De coupe soleil is één van de bekendste permanente haarkleuringen voor mensen die plukjes grijze haren beginnen te krijgen. 

Waar moet ik op letten als ik haarkleuring koop?

Het is belangrijk dat je van tevoren uitvoerig onderzoek doet naar welke kleur er precies bij jou past. Je kan daarom op internet tools gebruiken om verschillende haarkleuren aan jezelf te geven. Weet je zeker dat je een bepaalde kleur wil? Ga dan naar de winkel en bepaal hoeveel verpakkingen voor jouw haar nodig zijn. Het is belangrijk dat je begin met een wat kortere kleuring. Zo kun je voorkomen dat je weken lang voor paal loopt als je de haarkleur niet mooi vind.

Zodra je de kleuring gekocht hebt is het aller belangrijkste dat je de gebruiksaanwijzing grondig doorleest voordat je de spoeling gebruikt. Vraag misschien hulp van vrienden of familie bij het plaatsen. De belangrijkste tip is als laatste dat je het product nooit langer op je haren laat zitten dan nodig. Het gaat bij haarkleuring vaak om sterke chemische stoffen en dit kan zorgen voor ernstige haarschade. Hopelijk gaan deze tips je helpen en veel verfplezier!

WELKE HAARKLEUREN PASSEN BIJ WELKE HUIDSKLEUR?