Het leven van Meghan Markle

Meghan is hertogin van Sussex en is geboren in 1981 in Los Angeles. Tegenwoordig is zij de echtgenote van prins Harry en voorheen was zij al een bekende Amerikaanse actrice. Meghan Markle is de dochter van Thomas Wayne Markle en Doria Loyce Ragland. Ze studeerde aan Northwestern University waar ze een bachelor diploma in internationale betrekkingen en podiumkunsten bemachtigde.

Daarna heeft ze enige tijd in Buenos Aires op de Amerikaanse ambassade gewerkt. In 2002 is ze haar acteercarrière begonnen met een gastrol in General Hospital. Daarna speelde ze onder andere in The War at Home, Knight Rider, Century City, 90210 en NY Castle. Ook heeft ze in films gespeeld als Remember Me en A lot like love. In 2011 werd zij bij het grote publiek bekend als Rachel Zane in de serie Suits. Tussen 2004 en 2013 was zij samen met producer Trevor Engelson en is sinds 2016 officieel samen met Prince Harry. 

Het huwelijk van Meghan Markle en prins Harry

In 2016 werd de relatie tussen Meghan Markle en Prince Harry officieel bevestigd. En op 27 november 2017 werd hun verloving officieel bekend gemaakt. De huwelijksdatum was uiteindelijk op 19 mei 2018. Op 8 maart 2018 is zij gedoopt waar ze werd ondergedompeld werd met Jordaans water. Bij deze dienst waren prins Harry, Prins Charles en Camilla aanwezig. Daarnaast waren Justin Welby en de aartsbisschop van Canterbury ook van de partij. De gehele dienst duurde 45 minuten. Welby is een Britse geestelijke die Meghan veel geleerd zou hebben over het Anglicaanse geloof. Om deze reden werd hij door Markle ook bij de doop uitgenodigd. Door deze doop is Meghan Markle toegetreden tot de Anglicaanse kerk. Dit was echter geen verplichting, maar zij heeft zelf voor deze toetreding gekozen uit respect voor Koningin Elizabeth. De grootmoeder van Harry, die tevens het hoofd is van de Anglicaanse kerk. 

Huwelijk Meghan Markle

Baby Archie

Op 15 oktober 2018 werd bekend gemaakt dat Hertogin Meghan en prins Harry. Hun eerste kind verwachtten en deze werd op 6 mei 2019 geboren. Zijn officiele naam is Archie Harission Mountbatten-Windsor en dus het oudste kind van het stel. Voor de Britse troonopvolging is hij zevende in lijn. Zijn voornaam werd twee dagen na de geboorte op Instagram bekend gemaakt. Één dag ervoor werd hij voorgesteld aan de pers in het kasteel van Windsor in de St. George Hall. Archie is de eerste half Amerikaanse baby in het Britse koningshuis. 

Opspraak en kritiek

Meghan Markle is in de laatste jaren samen met haar echtgenoot veel in opspraak geweest. In de Britse pers werd zij al afgeschilderd als medogenloze baas voor haar werknemers. En controlerende echtgenote voor Harry die hem verbied nog met zijn vrienden om te gaan. Daarnaast werd er veel kritiek gegeven op het dekentje waar Archie in gewikkeld was. Gezien deze door een Indiase firma gemaakt werd. Waar de werknemers in mensonterende omstandigheden werken. De hertogin promoot tegelijkertijd ecologisch bewust en fair trade te consumeren. Daarnaast is er ook veel kritiek geuit op het gebruik van privéjets door het stel. Zij maakten in elf dagen gebruik van vier verschillende privéjetvluchten. Dit terwijl zij veel campagne voeren betreft klimaatverandering. Volgens velen is dit erg hypocriet gezien hun reisgedrag. even keer meer co2 per persoon uitstootte dan de reguliere commerciële vluchten.

Verlangend naar Amerika

Door alle opspraken en kritiek die in de Britse pers wordt geuit, gaan er geruchten de ronde dat Meghan het niet meer zo naar haar zin heeft in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de medewerkers van Vogue, waar zij tijdelijk gastredacteur was, heeft zij laten weten dat ze het gevoel heeft niks goeds te kunnen doen voor het Britse volk. Volgens vrienden in Londen zou ze hierom tegen een depressie aanzitten, maar houden baby Archie en prins Harry haar op de been. Naar buiten toe, laat de hertogin echter niks los en houdt ze zich sterk. Het Britse volk geeft ook kritiek op de pers, die constant hun pijlen op Meghan lijken te richten. Er wordt gesuggereerd dat ze er op een dag voor zullen kiezen om in Amerika te gaan wonen, gezien ze daar zoveel gelukkiger was. 

De adelijke titel van Meghan Markle

Er wordt gezegd dat een raad van het Verenigd Koninkrijk in beraad zal gaan over de titel van Meghan Markle en Prins Harry. Er doet namelijk een petitie de ronde die pleit voor het afnemen van de titels van het stel. Duizenden mensen hebben de petitie inmiddels al ondertekend. Deze petitie werd in de zomer van 2019 door Charles Ross in het leven geroepen op de website van de Brighton city council. De reden hiervoor is dat de titels een symbool van onderdrukking zijn omdat deze niet democratisch zijn verkozen en toebedeeld worden aan de elite.

Deze petitie is dan ook vrij populair en is reeds door ongeveer 4000 mensen ondertekend. Het is echter niet zeker dat het afnemen van de titels wordt doorgezet, gezien degene die hier daadwerkelijk een bindende beslissing over kan nemen koningin Elizabeth zelf is. Zij heeft hen de titels dan ook toebedeeld. Vlak na hun bruiloft  zijn zij dan ook benoemd tot Hertogin en Hertog van Sussex. Uit de populariteit van de petitie blijkt dat lang niet iedereen in Sussex blij is met de toebedeelde titel en wie de regio hiermee vertegenwoordigd. 

Wat eet Meghan Markle?

Volgens de paleisbronnen begint Meghan de dag met een glas gekookt water met citroen en een ontbijt van havermout met banaan en een beetje agave siroop. Als er wat uitgebreider ontbeten kan worden eet ze graag toast met avocado, gepocheerde eieren of een omelet met kaas en kruiden. Als snelle lunch bereid de hertogin graag een lekker gekruide en vegetarische quinoa salade. De quinoa wordt aangevuld met uien, knoflook, verse groenten en kruiden.

Meghan Markle

Daarnaast worden er vaak vistaco’s gegeten met paprika, ui, witte vis en verse limoen. Wanneer ze uit eten gaat tijdens de lunch worden er vaak zeevruchten met patat besteld. Qua snacks vertelt Markle dat ze graag een smoothie maakt, of humus met wortels eet, of boerenkoolfrietjes uit de oven maakt met olijfolie. Als avondmaaltijd worden er door de huischef veel indrukwekkende maaltijden bereid zoals verse cippino met zeevruchten, perfect geroosterde kip en soms een eenvoudige macaroni met kaas. Daarbij wordt vaak een klein beetje wijn gedronken. De rode Italiaanse Tignanello is voor Meghan favoriet. Volgens Meghan heeft ze door deze wijn leren begrijpen waar mensen over praten wanneer zij het hebben over de verschillende lagen en proefnotities in een wijn. 

Meghan en prins Andrew

Onlangs kwam prins Andrew in opspraak wegens zijn betrokkenheid bij Jeffrey Epstein en daarbij de beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Om zijn imago te kunnen herstellen heeft hij aan Meghan gevraagd of hij de diensten van haar pr manager Sara Latham gebruik mocht maken. Zowel Meghan als Harry hebben deze vraag resoluut met nee beantwoord. Ze zouden niet willen dat hun PR-manager zich met deze zaak zou bemoeien.

Daarnaast zou Meghan naar haar mening gevraagd zijn over de zaak en geantwoord hebben dat ze het een verschrikkelijk walgelijke vent vindt en zich schaamt voor zijn daden. Daarbij heeft ze laten weten niks meer met hem te maken willen hebben. Hoewel deze uitlatingen begrijpelijk zijn, werden deze directe uitspraken niet gewaardeerd door het Britse koningshuis. Volgens koninklijke etiquette had ze haar mening meer voor zichzelf kunnen houden. Meghan Markle is een sterke voorstander van de MeToo-beweging en had daarmee al eerder duidelijk laten weten dat ze totaal niet te spreken is over mannen die dit soort gedrag normaal lijken te vinden.