Waarom je haar de ene dag prima zit, en de andere dag helemaal niet

Ken je dat? De ene dag lijkt je haar precies te doen wat jij wilt, en zit het helemaal perfect. Vol vertrouwen kijk je de dag erna in de spiegel… om tot je afgrijzen te ontdekken dat je nu opeens met coupe wanhoop door het leven gaat. Hoe komt dat toch, dat je haar de ene dag prima zit, en de andere dag een complete mislukking lijkt te zijn.

Geen dag is hetzelfde

Je haar is erg afhankelijk van invloeden van buitenaf. Zeker bij veranderlijk weer zie je dat direct terug in je kapsel. Je haar zit over het algemeen op zijn best op een droge, niet al te warme dag zonder wind. Doe je op zo’n dag geen gekke dingen, dan kan het zomaar zijn dat je haar de hele dag best prima zit.

Haarspullen

Waait het buiten hard? Dan weten we allemaal dat je kapsel de dag anders eindigt dan hoe hij begon. Ook regen is over het algemeen geen bevorderende factor, dat is algemeen bekend. Maar wist je dat het niet per se hoeft te regenen om vocht van buitenaf je kapsel te laten ruïneren? Als het een beetje mistig is, of er is een hoge luchtvochtigheid is dat minstens zo’n drama voor je haar. Al die piepkleine waterdruppeltjes toveren je haar, zeker als je wat krullen hebt, om in een hoopje pluis. Dat geldt overigens ook voor hele warme dagen waarop je, al dan niet ongemerkt, veel zweet. Dit zoute vocht komt in je haar terecht, waardoor het pluizig en stug wordt. Niet bepaald de zomerlook die je in gedachten had!

Direct mis

Soms lijkt het al mis te gaan met je kapsel nog voor je een stap buiten de deur hebt gezet. Je wast het met dezelfde shampoo als altijd, gebruikt hierna dezelfde conditioner en styling, en toch wil het gewoon niet! Gebeurt je dit een paar keer achter elkaar, dan is het misschien tijd om je haarroutine te veranderen. Je haar kan in de loop der tijd andere eisen stellen, en dan is het zaak hier weer de juiste producten bij te vinden. Tip: kijk eens verder dan de producten in de supermarkt of drogist, waar vaak veel stofjes in zitten die op de lange termijn helemaal niet goed zijn voor je haar. Merken als Fudge zijn misschien wat duurder in aanschaf, maar geven je op de lange termijn wel meer plezier. Andere bekende merken zonder slechte stoffen zijn bijvoorbeeld Maria Nila en Indola.