Visvrije Omega-3 capsules; Wondermiddel of nutteloos?

De consument wordt tegenwoordig dood gegooid met supplementen die zouden moeten helpen voor een goede gezondheid. Eén van de meest voorkomende supplementen is de visoliecapsule. Wat een vrij nieuw begrip is zijn de visvrije omega-3 supplementen. Vissupplementen zonder vis? In dit artikel geven we uitleg over dit product.

Visvrije Omega-3 capsules; Wondermiddel of nutteloos?

Waarom zonder vis? 

Allereerst is de visindustrie de afgelopen jaren natuurlijk een punt van discussie. De zee is overbevist en de manier van vissen is niet duurzaam. De vissers richten veel schade aan en daarom richten veel consumenten zich op producten waar geen vis in zit verwerkt. 

Door de populariteit van visolie worden er steeds meer vissen gevangen die alleen maar worden gebruik voor visolie. Dit lijkt een vrij onnodige extra belasting van de huidige visstand. Vooral nu er ook een alternatief op de markt is die op plantaardige basis is gemaakt. Het stofje waar het allemaal om draait bij visolie is namelijk de omega 3. De vissen hebben dit stofje in zich omdat ze algen eten die omega drie in zich hebben. Het is dus eigenlijk onnodig om de omega 3 uit de vissen te halen. De supplementen kunnen namelijk ook rechtstreeks door de algen worden voorzien van omega 3.

Daarnaast is het beter voor de gezondheid om te kiezen voor plantaardige omega 3. De zee is namelijk erg vuil en de vissen krijgen plastic binnen. Door deze verkeerde voeding komt een deel in het vlees van de vis terecht. Dit krijgt de consument van omega 3 op visbasis dus allemaal binnen. Vissen zijn daarnaast ook pas geschikt voor het afgeven van omega 3 als ze dikker en vetter zijn. Dit zijn meestal de vissen die langere tijd in de zee hebben geleefd waardoor het aandeel van giftige stoffen in de vis nog hoger ligt.

Conclusie

‘’Visolie’’ op plantaardige basis heeft erg veel voordelen ten opzichte van de klassieke vorm. Het is minder belastend voor het milieu. Daarnaast geeft het ook nog eens verschillende gezondheidsvoordelen. Ten slotte is het ook nog eens logischer om de omega 3 rechtstreeks uit de alg te halen in plaatst van één trap hoger op de voedselketen. Er lijkt daarom geen logische reden meer te bestaan om nog steeds de klassieke omega 3 supplementen op visbasis te consumeren. Het is daarom belangrijk dat er wetgeving komt die er voor zorgt dat de switch naar omega 3 op plantenbasis sneller verloopt. Tot die tijd kun jij zelf het verschil maken door over te stappen op plantaardig. Kijk ook eens naar: Membrasin omega 7

Omega 3 Visolie, goed voor hart, hersenen en meer

https://youtu.be/sifIqZPDCLk